Rosa is 15 maanden. Ze woont in een vrouwenopvang, ergens in het noorden van Nederland. Buren brachten Rosa met haar moeder naar het ziekenhuis, nadat ze hadden gezien hoe Rosa’s moeder door haar vader bewusteloos was geslagen…

Rosa is een van de tienduizenden kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn. Ze zijn gevlucht, ze worden verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Zij dreigen ten onder te gaan aan problemen, zorgen en negatieve ervaringen. Kinderen kunnen niets aan hun thuissituatie veranderen, maar ze zijn er wel de dupe van. Eenzaamheid, angst en onmacht versperren hun pad om zich te ontwikkelen, vriendschappen te sluiten en zelfvertrouwen op te bouwen.

Het Vergeten Kind zet zich in om het welzijn van deze beschadigde kinderen structureel te verbeteren. Op verschillende manieren. We hebben aandacht voor hun situatie waardoor ze een stem krijgen en hun verhaal kunnen doen. We knappen sobere leefruimtes en gaan met een activiteitenprogramma langs opvangplekken om de kinderen te laten genieten en ontspannen en hun talenten te laten ontwikkelen. Door het aanbieden van uitjes en vakanties waarin ze de mogelijkheid krijgen hun zorgen opzij te zetten. En tot slot voeren we continue een lobby om de schrijnende problematiek van de vergeten kinderen op de agenda te krijgen van beleidsmakers. Kortom: we doen er alles aan een beetje geluk toe te voegen aan het leven van deze kwetsbare kinderen.

Zonder jouw hulp kunnen we dat niet. Met jouw bijdrage kan Het Vergeten Kind kinderen als Rosa weer kind laten zijn. Laat je hart spreken en word nu donateur.

Ja, ik wil doneren

Frequentie

U bent het bedrag vergeten
U bent het bedrag vergeten

Persoonlijke gegevens

Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Postcode is verplicht.
Huisnr. is verplicht.
Straatnaam is verplicht.
Woonplaats is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Betaalmethode

Wij hebben uw rekeningnummer nodig voor de betaling
Wij hebben uw bic-nummer nodig voor de betaling
Ja, ik machtig Het Vergeten Kind om jaarlijks geld af te schrijven
Voorwaarden

Het Vergeten Kind gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden voor commerciële doeleinden. We gebruiken je gegevens voor onze donateursadministratie en om je te informeren over onze activiteiten, projecten en producten. Als je op deze informatie geen prijs stelt, kun je dat op elk gewenst moment aan ons laten weten door een email te sturen naar info@hetvergetenkind.nl